Des del 2015 el Liceu col·labora amb el programa Apropa Cultura, que facilita l’accés a col·lectius amb discapacitats i amb altres necessitats o en situació de vulnerabilitat. Enguany el Teatre ha incrementat considerablement l’oferta cultural amb un total de 1.000 places/butaques més que la temporada 2014/15. D’aquesta manera s’ha ofert gairebé el 2% de localitats de bona ubicació (platea i/o Amfiteatre) i fàcil accés.

Música per millorar la vida

El programa Apropa Cultura aplega als sectors cultural i social per treballar plegats per una cultura més inclusiva
Manifest Apropa Cultura (PDF)

4.000 entrades de la Platea o l’amfiteatre per temporada a preus simbòlics es posen a disposició de les entitats socials d’Apropa Cultura per gaudir de totes les òperes, espectacles de dansa, concerts, tots els espectacles familiars i escolars del Petit Liceu, les activitats Entra dins el Liceu i L’Òpèra una emoció.

Els propis usuaris d’Apropa Cultura han valorat amb una puntuació de 5 sobre 5 la seva experiència viscuda al Liceu que a banda dels espectacles també ofereix el projecte esmentat Entra dins el Liceu, que permet a aquests col·lectius visitar els espais públics del Liceu així com els espais tècnics de sastreria i caracterització i, a més, l’assistència una estona a un assaig de l'Orquestra o bé del Cor.

Projecte social Apropa Cultura

Apropa Cultura connecta les entitats socials amb els equipaments culturals que reserven per aquest programa de cultura inclusiva el 2% del seu aforament de temporada a un preu de 3€ i ofereixen visites i activitats adaptades.

Les entitats socials beneficiàries són persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb problemàtica social derivada de malalties mentals, persones amb discapacitats físiques en situació d’exclusió social, víctimes de violència de gènere, gent gran (residències, centres de dia, programes per combatre l’aïllament, programes d’inclusió social), persones en situació de privació de llibertat, immigrants (programes d’acollida i d’inclusió social), infància i adolescència (craes i centres oberts) i persones amb drogodependències i altres addiccions.

Una xarxa que creix i s'estén arreu de Catalunya

L'Apropa Cultura porta ja 13 anys posant l'èmfasi en el poder transformador de la cultura i treballant per fer-la accessible als col·lectius en situació de vulnerabilitat. Des del naixement del programa, s'han ofert més de 2.400 propostes culturals cada temporada i s'han venut 214.261 entrades per a espectacles, així com 69.485 entrades per visitar museus i exposicions.

Durant aquests 13 anys de recorregut, la xarxa Apropa Cultura s’ha anat estenent arreu de Catalunya i ja és present a la majoria de comarques. Aquesta temporada és remarcable l'augment de municipis amb presència Apropa, passant dels 28 de l'any passat als 41 municipis actuals.

Gràfic 13 anys obrint portes

Més informació sobre Apropa Cultura