Totes les noticies

‘Doña Francisquita' guanya el Premi Max a millor espectacle musical o líric

La coproducció del Liceu amb el Teatro de la Zarzuela i l’Opéra de Lausanne de la sarsuela d’Amadeu Vives amb direcció de Lluís Pasqual s’endú el guardó més important de les arts escèniques a millor espectacle musical o líric. L’entrega del premi va tenir lloc el passat 7 de setembre a la gala de la XXIII edició celebrada a Màlaga.

Aquesta versió de Doña Francisquita, amb dramatúrgia adaptada pel propi Pasqual, es va estrenar al Teatro de la Zarzuela de Madrid la temporada 2018/19 i va arribar al Liceu la tardor de la següent temporada, amb un doble repartiment encapçalat per María José Moreno Celso AlbeloElena Sancho Pereg i Antonio Lozano, i direcció musical del mestre Oliver Díaz, amb l'Orquestra i el Cor del Liceu, dirigit per Conxita Garcia. A més a més, la sarsuela comptava amb la participació especial de l’actor Gonzalo de Castro i la bailaora Lucero Tena.

Doña Francisquita va ser també la primera sarsuela en retransmetre’s en directe als cinemes. Més de 170 sales d’arreu d’Espanya van oferir la funció en directe des del Gran Teatre del Liceu. L’enregistrament es va emetre posteriorment a La2.

Als Premios Max Doña Francisquita competia en la mateixa categoria amb el musical A Chorus Line (Teatro del Soho) i l’òpera d’autoria catalana contemporània Je suis narcissiste (Òpera de Butxaca i Nova Creació - Centre d'Iniciativas del Teatre de les Arts)