Totes les noticies

El Liceu suspèn 'La traviata' fins que el Procicat rectifiqui el topall màxim

Barcelona, 9 de desembre de 2020. El Gran Teatre del Liceu lamenta comunicar que es veu obligat a suspendre les funcions de La traviata fins que s’anunciï la revisió i rectificació del topall màxim de 500 persones. Aquesta mesura, actualment, impossibilita que el Teatre pugui arribar al mínim del 50% del seu aforament total i és per aquest motiu que, tal com es va anunciar a l’última Comissió Executiva, el Teatre no contempla seguir fent funcions amb 500 persones per motius econòmics, artístics i de reputació.

D’aquesta manera, el Liceu restaria a l’espera d’aquesta revisió del PROCICAT per ampliar el seu aforament, que s’aplicaria a partir del dia següent de l’anunci de la rectificació de la normativa. El Teatre es posarà en contacte amb els afectats el dia abans –matí/migdia- de cada funció per confirmar-los la seva cancel·lació, i per tant el retorn de l’import de l’entrada. Com l’equip del Teatre va anunciar, el repartiment artístic de La traviata continuarà a Barcelona davant l’última possibilitat de poder tornar a engegar les funcions, tan bon punt aquesta revisió es faci efectiva.

Tal i com  es comunicava a les persones que adquirien entrades pel títol de La traviata fora d’abonament , se’ls tornarà l’import de l’entrada en menys de 72 hores laborables.

Pretty Yende i Giovanni Meoni a 'La traviata'. (© Antoni Bofill)

Últims canvis en la programació

Avui han començat els assajos de Les contes d’Hoffmann al Gran Teatre del Liceu amb la incorporació del maestro Riccardo Frizza, que substituirà a Jordan de Souza que ha cancel·lat la producció per motius personals. Riccardo Frizza, habitual del Liceu, va dirigir per darrera vegada al Teatre l’Italiana in Algeri la temporada 2018/19.

El concert Winterreise, programat al Saló dels Miralls els dies 12, 13 i 14 de gener amb la intervenció de l’artista visual japonesa Chiharu Shiota, queda posposat al 8, 9 i 10 de juny. La instal·lació fruit d’aquesta col·laboració amb Shiota, es podrà veure al Liceu fins al final de la temporada 20/21.