Totes les noticies

El Liceu, un espai segur

El proper dia 27 el Liceu inaugura la temporada 20/21 amb la màxima il·lusió i plenament conscients de la situació excepcional que vivim. 

L'equip del Teatre hem estat treballant per fer del Liceu un espai segur, on gaudir de les arts escèniques amb totes les garanties, alhora que complim escrupolosament amb la normativa sanitària establerta per les autoritats del país.

El Liceu, com la resta d'equipaments culturals, ha de seguir la normativa marcada pel PROCICAT, la qual s'actualitza segons l'evolució de la situació sanitària. Per donar compliment a aquesta normativa, hem hagut de reduir l'aforament del Liceu (actualment es permet el 50% d'ocupació de la Sala) i reubicar els abonats de butaca fixa del Teatre, en els propers espectacles i fins que la normativa canviï, per garantir la distància de seguretat obligatòria entre espectadors.

Una vegada aquesta situació d'excepcionalitat acabi, tots els abonats retornaran a la seva butaca original.

Mesures per fer del Liceu un espai segur

1. Durant la vostra visita al Teatre i pel benestar de tothom us demanem que seguiu aquestes senzilles mesures:

Recorda portar mascareta
Respecta distància de seguretat
i evita contacte físic
Fes ús dels dispensadors de gel
Evita l'ús dels ascensors

Dins del Teatre, seguiu les instruccions del personal de Prevenció i Salut, així com les indicacions de la senyalística. 

En acabar la funció, quedeu-vos asseguts a la vostra butaca i espereu que el personal de Prevenció i Salut us indiqui com i quan heu de sortir de la Sala.

2. Aquests són els principals punts del protocol de seguretat implantat al Teatre:

Inhabilitació de butaques.
Aforament limitat
Entrada i sortida esglaonada
Zona termo-vigilada
Desinfecció i ventilació
diària de l'edifici

3. Hem de modificar alguns aspectes dels serveis habituals del Teatre per donar compliment al deure de protecció per prevenir la COVID-19:

  • Les sessions informatives prèvies es faran a la Sala (i no pas al Foyer), 45 minuts abans de l'inici de la funció.
  • El servei de guarda-roba no estarà disponible fins que la normativa vigent ho permeti.
  • El servei de restauració estarà disponible durant l'entreacte amb un nou funcionament. En breu us informarem de tots els detalls.
  • Durant l’entreacte (30 minuts) es realitzarà el canvi d’escena amb el teló obert i podreu romandre a la Sala per veure'l. 
  • Els programes de mà i fulls de repartiment en paper no estaran disponibles per evitar contagis amb objectes, però es podran descarregar en format digital fent servir els codis QR que trobareu davant de les vostres butaques, o bé a la nostra web.

Us agraïm anticipadament la vostra comprensió i suport, que ens permetrà poder aixecar el teló una temporada més al nostre Liceu.