Liceu Exposicions

El Gran Teatre del Liceu ha orientat la seva temporada a reflexionar sobre l’obsessió, una pertorbació anímica produïda per una idea fixa que assalta la ment. En el món dels artistes visuals, aquest impuls repetitiu, unit a la fascinació per recórrer camins insospitats, toca directament amb l’emoció de codificar el món en un llenguatge personal.

Així, aquest seguit d’exposicions mostra aquesta angoixa artística: una ferida oberta que mai cura; un turment que només troba consol en la creació compulsiva.

Com deia Louise Bourgeois: “L’art com a garantia de salut mental”.

© Paco AmateDel 20 d'octubre a l'11 de novembre 2020
Balcó Foyer - Paco Amate (Pig Studio), Fotògraf
El reconegut fotògraf mostrarà les fotografies de la temporada 2020/21 del Gran Teatre del Liceu. Un treball personal, oníric i ple de textures.

Del 19 de novembre al 20 de desembre 2020
Balcó Foyer - Josep Maria Riera i Aragó, Artista plàstic
Mostra dels dibuixos que Riera i Aragó ha creat per il·lustrar el llibre de temporada dels Amics del Liceu. Una iconografia de l’obsessió: aparells i màquines amb propietats totèmiques.

Dialogue with Absence, 2009 Installation: dress, red wool Kenji TakiGallery, Tokyo, Japan Photo by Sunhi Mang © VEGAP, Madrid, 2020 and the artistDel 12 de gener al 24 de febrer 2021
Sala Miralls -Chiharu Shiota, Artista visual
L’artista japonesa configura instal·lacions que generen espais propis. Una experiència immersiva creada amb fils amb gran valor metafòric en relació amb les connexions humanes, les formes de comunicar i les emocions.

Spider (© Louise Borgeois)Del 26 de febrer al 15 d'abril 2021
Sala Miralls - Louise Bourgeois, Escultora
Spider, 1994 (préstec del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia)
Amb una agudesa psicològica única, Bourgeois va ser una de les primeres a incorporar el feminisme en l’art. Amb la companyia d’una de les seves celebrades aranyes, ens endinsarem en els atributs de treball, protecció, autodefensa i fragilitat.

Del 22 d'abril al 30 de juny 2021
Balcó Foyer - Laia Abril, Fotògrafa
Tot subratllant l’eterna penitència de ser dona en un món masclista, la mirada de Laia Abril sobre el món ens mostra sense pudor racons incomprensibles del comportament humà.