Totes les noticies

Josep Pons afronta un doble programa de Mahler

  • La ‘Resurreció’ de Mahler, programa al·legòric de la celebració del Teatre, serà tot un repte per a l’Orquestra Simfònica i pel Cor del Liceu dirigit per Conxita Garcia, així com per a l’Orfeó Català dirigit per Pablo Larraz, que compartiran escenari el proper 1 de març.
  • La segona simfonia del catàleg del músic bohemi és la primera a incorporar el cor i la veu solista, en aquest cas la soprano Chen Reiss i la mezzo Karen Cargill.
  • El Liceu també “vol compartir la L de Liceu a diversos indrets del territori català”, com Lleida, Manresa i Sant Cugat, on hi durà el mes de maig la Cinquena de Mahler.
  • La Cinquena és un dels grans referents de la música simfònica de tots els temps, immortalitzada per Luchino Visconti al film ‘Mort a Venècia’.

Orquestra del Gran Teatre del Liceu a la sala d'assajos.

Barcelona, 28 de febrer de 2020. En el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura, el Gran Teatre del Liceu prepara un doble programa de Mahler que posarà a prova l’excel·lent estat de salut dels cossos estables de la casa. La primera cita serà l’1 de març al Liceu amb la Resurrecció, la segona simfonia del catàleg mahlerià, una pàgina escaient al record d’un Teatre que va ressorgir de les seves cendres i que va reobrir les portes, amb il·lusió renovada, ara fa vint anys. Tot un repte per a l’Orquestra Simfònica, el Cor del Liceu i l’Orfeó Català, davant la batuta experimentada del mestre Josep Pons.

La Resurrecció es va estrenar el 1895 a Berlín i va ser dirigida pel mateix Mahler. La segona simfonia del catàleg del músic bohemi és la primera a incorporar la veu solista (soprano i contralt) i el cor. Entesa com un símbol de l’esperança en la resurrecció, el sobrenom encaixa a la perfecció amb una pàgina monumental, de gran intensitat emocional i amb referents autobiogràfics.

Josep Pons.

La Cinquena de Mahler a Lleida, Manresa i Sant Cugat

També com a part d’aquesta gran celebració, el Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen ser presents i “compartir la L al llarg del territori català” i ho faran amb “una obra excepcional com la cinquena de Mahler”, tal com assegura el mestre Pons, que la dirigirà a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 8 de maig de 2020, al Teatre Kursaal de Manresa el 9 de maig i al Teatre Auditori de Sant Cugat el 10 de maig.

Pep Tugues, Jordi Basomba, Josep Pons i Purificació Terrado.

De gran complexitat i plena de contrastos (des de la simplificació del bellíssim Adagietto fins a la sumptuositat del darrer temps), la seva Cinquena simfonia és lírica, però alhora propera al dramatisme. Immortalitzada per Luchino Visconti com a banda sonora del film Mort a Venècia, 1971, aquesta partitura forma part del repertori universal.

Josep Pons, que és un important mahlerià, oferirà una lectura analítica, transparent i poètica d’aquesta pàgina que representa una introspecció des del més íntim i profund de la condició humana fins a la lluminositat d’un grandiós final, passant pel regust de la música popular o l’amor més sentit.

Orquestra del Gran Teatre del Liceu a la sala d'assajos.

Resurreció de Mahler
Diumenge 1 de març 2020 a les 17h

Compra ara

La Cinquena de Mahler
Auditori Enric Granados de Lleida
, 8 de maig de 2020 a les 20:30 h.
Teatre Kursaal de Manresa, 9 de maig de 2020 a les 19 h.
Teatre Auditori de Sant Cugat, 10 de maig de 2020 a les 19 h.