• La Fundación BBVA reconeix i dóna suport amb aquest conveni la gestió general del Gran Teatre del Liceu i la seva programació artística diferencial que incorpora l'òpera contemporània al costat del repertori amb produccions canòniques i innovadores
  • Per a Valentí Oviedo, gerent, i Víctor García del Gomar, director artístic del Liceu, aquest suport suposa una "injecció d'ànim" per desenvolupar un projecte que pretén a més convertir-se en eix dinamitzador per a l'ecosistema d'oficis vinculats amb les arts escèniques i oferir oportunitats a joves creadors a través de nous formats
  • Mecenes des del 2013, la Fundació BBVA augmenta la seva contribució un 65%

Barcelona, 18 de febrer 2022. L'any en què el Liceu celebra el 175è aniversari de la seva inauguració, el 4 d'abril del 1847, la Fundación BBVA reforça el seu compromís amb la institució artística, mitjançant un nou acord per a les dues properes temporades, que comporta un increment significatiu de l'aportació econòmica, que passa de 140.000 a 250.000 euros per temporada. L'increment d'un 65 per cent és un reconeixement a la línia de programació artística del Liceu, que combina de manera diferencial innovadores produccions d'obres del repertori amb la presència, dempeus d'igualtat, de noves creacions d'una nova generació de creadors entre nosaltres.

Durant l'acte de signatura del nou conveni, el director de la Fundació BBVA, Rafael Pardo, ha explicat que aquest increment “és una forma de reconeixement i suport a la gestió general del Gran Teatre del Liceu i a la seva programació artística diferencial que, juntament amb títols de repertori amb produccions canòniques i altres de noves, dóna cabuda amb el mateix estatus a l'òpera del nostre temps, involucrant a més institucions i professionals joves del nostre entorn que intervenen en les diferents facetes d'artístiques de l'òpera. La nostra voluntat és continuar reforçant la col·laboració i incrementant l'aportació econòmica a les properes temporades”.

Tant el director general del Gran Teatre del Liceu, Valentí Oviedo, com el director artístic, Víctor García de Gomar han agraït la confiança de la Fundación BBVA. Per al director general, suposa “una injecció d'ànim per a desenvolupar un projecte del qual estem convençuts i en què l'aposta per l'òpera contemporània no ocupa un lloc secundari, sinó que forma part de la nostra programació principal”.

Víctor García de Gomar ha assenyalat que “cal que institucions amb una trajectòria i un pes com el Liceu siguin capaços de revisar conceptualment la seva activitat, atenent diverses línies en desenvolupament en el present, donant la rellevància que mereixen qüestions del nostre temps treballades artísticament, amb la voluntat d´oferir noves propostes al públic del Liceu i eixamplar l'espai de connexió amb les generacions més joves”.

Alguns elements d'aquest enfocament ja havien pres forma en la col·laboració de la Fundación BBVA amb el Liceu aquesta temporada, patrocinant dos títols separats per més d'un segle i mig: Rigoletto, que Giuseppe Verdi va escriure el 1851, i Lessons in Love and Violence, una producció que el compositor britànic George Benjamin va concebre entre el 2015 i el 2017 i que el Gran Teatre del Liceu va estrenar a Espanya el 2021.

El projecte artístic del Gran Teatre del Liceu contempla convertir-se en l'eix dinamitzador que nodreix i beneficia el ric ecosistema d'oficis vinculats amb les arts escèniques, a més d'oferir oportunitats a nous creadors a través de diferents formats.

L'activitat de la Fundación BBVA en suport de l'òpera va ser reconeguda el mes d'octubre passat amb el Premi Ópera XXI a l'apartat de Millor Iniciativa de Mecenatge pels seus programes de patrocini de diversos teatres del nostre país, concretament el Teatro Real i l'ABAO, així com el seu compromís amb el gènere operístic a través de projectes específics de difusió i suport a la creació a través de la categoria de música i òpera dels Premis Fronteres del Coneixement i les Beques Leonardo.