- Arriba al Liceu Giselle, l’esperada producció de l’English National Ballet que compta amb la direcció artística de Tamara Rojo. Akram Khan firma una onírica relectura d’aquest ballet clàssic amb música de Vincenzo Lamagna a partir de la partitura original d'Adolphe Adam
- Aquesta proposta és vista des de l’òptica de la globalització i les desigualtats de riqueses, poder i feina. Durant molts mesos d’investigació i assaig, Khan, els ballarins i l’equip creatiu es van inspirar en la versió clàssica, com també en l’enorme repertori d’imatges, sons i formes de moviment contemporanis
- Aclamat i premiat com un dels millors espectacles coreogràfics europeus, el muntatge compta amb decorats i vestuari de Tim Yip, col·laborador del reconegut cineasta Ang Lee. El resultat és una obra de rituals i cicles impregnada de la memòria del gest, la resiliència, la capacitat i els desitjos del cos humà
- S'oferiran cinc funcions en total que tindran llocs els dies 4,5,6 i 7, aquest darrer dia en sessió doble a les 17h i les 21:30h
- Tamara Rojo protagonitzarà el rol principal de Giselle per alternar-se en la interpretació del personatge amb les ballarines Erina Takahashi i Fernanda Oliveira. Tamara Rojo serà l’última vegada que dirigeixi l’ENB a Espanya abans d’assumir la direcció del San Francisco Ballet
- Fundación Loewe patrocina el Cercle de la Dansa
Barcelona, 3 de maig de 2022. Arriba al Liceu Giselle, l’esperada producció de l’English National Ballet que compta amb la direcció artística de Tamara Rojo. Akram Khan firma una onírica relectura d’aquest ballet clàssic amb música de Vincenzo Lamagna a partir de la partitura original d'Adolphe Adam.
Des de la seva arribada a l'ENB, el 2012, una de les línies estratègiques de Tamara Rojo ha estat la de revitalitzar el repertori, buscant altres lectures i noves emocions als clàssics per mantenir-los vius i propers al públic d'avui. D'aquest propòsit, per al qual ha comptat amb la col·laboració de noms de referència i prestigi indiscutible, ha nascut aquest espectacle de Giselle, la proposta de la qual ha captivat el públic de mig món (Auckland, Dublín, Hong Kong, Chicago etc.) i ha conquerit la crítica que ja l'ha convertit en un espectacle imprescindible en els escenaris internacionals. En aquestes funcions al Liceu, Rojo serà l’última vegada que dirigeixi l’ENB a Espanya abans d’assumir la direcció del San Francisco Ballet.
Akram Khan, un dels coreògrafs més reconeguts en l’actualitat, trasllada l'acció als nostres dies i ens submergeix en la penombra de la desigualtat social i l'abús de poder, en un entorn marginal on Giselle és una dona, més forta i menys ingènua que a la trama original, vivint un drama d'amor en un ambient hostil.
L’escenari de la Giselle clàssica és l’Alemanya medieval; la versió de Khan és una versió abstracta dels nostres temps, transparent fins als cicles econòmics del passat. L’impuls per renovar la història de la Giselle es basa en la situació precària actual dels migrants i refugiats de tot arreu, la marginació de les persones que busquen seguretat en llocs cada vegada més inaccessibles per a ells darrere de murs literals i metafòrics.
El compositor Vincenzo Lamagna, partint de l'obra original d'Adolphe Adam, recrea un ambient gairebé cinematogràfic, amb una forta càrrega dramàtica, que dibuixa aquesta atmosfera industrial on té lloc l'acció pensada per el coreògraf. Lamagna ha comptat amb la col·laboració del mestre Gavin Sutherland, responsable de l'orquestració d'aquesta nova partitura, que en les funcions que s'oferiran a Barcelona es posarà al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Liceu.
Aclamat i premiat com un dels millors espectacles coreogràfics europeus, aquest muntatge innovador compta amb decorats i vestuari de Tim Yip, col·laborador de reconeguts cineastes com ara Ang Lee. El resultat és una obra de rituals i cicles impregnada de la memòria del gest, la resiliència, la capacitat i els desitjos del cos humà. Durant molts mesos d’investigació i assaig, Khan, els ballarins i l’equip creatiu es van inspirar en la versió clàssica del ballet, com també en l’enorme repertori d’imatges, sons i formes de moviment contemporanis i d’arxiu, associats als processos industrials, la tradició de la dansa Kathak, les cerimònies de la cort, els balls folklòrics, el moviment dels animals i la migració humana. A partir d’aquests materials s’ha elaborat un vocabulari de moviment que es va adaptar a les circumstàncies de la narració i al seu context, incloent-hi la naturalesa monumental i el potencial dinàmic de l’escenari.
S'oferiran cinc funcions en total que tindran llocs els dies 4,5,6 i 7, aquest darrer dia en sessió doble a les 17h i les 21:30h. Tamara Rojo protagonitzarà el rol principal de Giselle per alternar-se en la interpretació del personatge amb les ballarines Erina Takahashi i Fernanda Oliveira.
Els rols principals masculins, el personatge d’Albrecht estarà a càrrec d’Isaac Hernández, James Streeter, Aitor Arrieta i Joseph Caley i el de Hilarión recaurà en Jeffrey Cirio, Erik Woolhouse i Daniel McCormick.
Fundación Loewe patrocina el Cercle de la Dansa: