• Degut a l'increment de casos de covid a Europa per l'entrada de la variant òmicron i el context d’incertesa actual, l’Opéra de Paris i el Liceu s’han vist obligats a posposar l’intercanvi d’orquestres previst per aquesta temporada
  • Ambdues institucions, que han acordat un d’agermanament que es desenvoluparà en diferents activitats de futur, tindran finalment aquest primer intercanvi la temporada 22/23, que coincideix amb la culminació de la celebració del 175è aniversari del Liceu
  • Les dues direccions dels teatres estan treballant amb el compromís d’anunciar una nova data dels dos concerts

Barcelona, 22 de desembre de 2021. Degut a l'increment de casos de covid a Europa per l'entrada de la variant òmicron i el context d’incertesa actual, l’Opéra de Paris i el Liceu s’han vist obligats a posposar el primer projecte d’agermanament programat per aquesta temporada. Les dues institucions han consensuat que aquest històric intercanvi d’orquestres tindrà lloc la temporada 22/23, que coincideix amb la culminació de la celebració del 175è aniversari del Liceu. Les dues cases d’òpera ja van haver d’anul·lar a causa de la pandèmia el concert del mestre Dudamel previst al Gran Teatre el passat 21 de novembre. Les entrades ja adquirides pels espectadors seran vàlides per una nova cita que serà anunciada properament.

De la mateixa manera, les dues direccions artístiques dels teatres, estan treballant per poder anunciar una nova data en breu del concert del mestre Josep Pons a París amb l’Orquestra del Liceu, que inicialment estava programat pel proper 9 gener i que ara també es posposa a la temporada 22/23.

Totes dues institucions operístiques lamenten profundament l’ajornament d’aquest projecte, així com les molèsties que la reprogramació pugui ocasionar. Des de l’inici de la pandèmia, el Liceu ha treballat per poder mantenir viva l’activitat cultural segura des de totes les vessants, sempre col·laborant amb altres organitzacions i modificant la seva programació per adaptar-se de forma gradual i progressiva a aquesta situació extraordinària. El Liceu torna a donar les gràcies a tots els col·lectius que han fet  possible aquest comès, orgullós d’haver portat a terme aquest objectiu amb èxit.

Des del Gran Teatre del Liceu, desitgem que, un cop superat aquest període convuls, podem celebrar conjuntament amb tots vosaltres aquest projecte tan especial i que tanta il·lusió ens fa.