Totes les noticies

‘Lucia di lammermoor’ i ‘La bohème’, novetats online amb 'El Liceu a casa'

  • El Liceu compta ja amb 14 òperes i 6 espectacles familiars disponibles per a tothom durant el confinament a través de plataformes com My Opera Player, Youtube, TV3 a la carta, RTVE a la carta i ARTE Concert
  • Els usuaris podran gaudir de dues òperes que van fer història al Liceu, amb el debut de Juan Diego Flórez com a Edgardo a ‘Lucia di Lammermoor’ de Donizetti (2015) i amb la producció plena de realisme que Joanathan Miller va fer d’un dels títols veristes més cèlebres, ‘La bohème’ de Puccini (2016)
  • Els dos nous títols se sumen a una llarga llista que inclou ‘Norma’ de Bellini (2015), ‘Rigoletto’ de Verdi (2017), ‘I Capuleti e i Montecchi’ de Bellini (2016), ‘Macbeth’ de Verdi (2016), ‘Un ballo in maschera’ de Verdi (2017), ‘Roméo et Juliette’ de Gounod (2018), ‘L’italiana in Algeri’ de Rossini (2018), ‘La gioconda’ de Ponchielli (2019), ‘L’enigma di Lea’ de Casablancas (2019) i ‘Turandot’ de Puccini (2019)
  • La iniciativa també compta amb sis dels espectacles més reeixits d’El Petit Liceu a través del seu canal de Youtube: ‘La petita flauta màgica’, ‘El jove barber de Sevilla’, ‘La Ventafocs’, ‘Pere i el llop’, ‘Somiant el carnaval dels animals’ i ‘Els músics de Bremen’

ACCEDIU A TOTS ELS TÍTOLS FENT CLIC AQUÍ

Barcelona, 24 d’abril de 2020. Amb la intenció de seguir apropant l’òpera, la música i la cultura a tots els ciutadans de forma gratuïta durant el temps de confinament recomanat per les autoritats, el Gran Teatre del Liceu segueix ampliant el seu catàleg audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades sota el lema #ElLiceuaCasa.

Gràcies a la col·laboració del Gran Teatre del Liceu amb el Teatro Real, gran part d’aquest contingut estarà disponible a la plataforma My Opera Player, que permet accedir a una àmplia videoteca d’òpera, dansa i concerts de teatres d’arreu del món.

La propera “estrena online” serà el 2 de maig amb un dels moments més recordats pel públic del Liceu, el debut del gran tenor Juan Diego Flórez en el rol d’Edgardo a Lucia di Lammermoor de Donizetti. Estrenada el 4 de desembre del 2015, aquesta producció de l’Opernhaus Zürich portava la signatura d’un dels directors d’escena més reputats del moment, Damiano Michieletto, que va coronar l’escenari amb una gran torre de vidre de 9 metres d’alçada i on vàrem poder gaudir de la direcció musical de Marco Armiliato i d’un dels majors reptes del repertori operístic, el rol protagonista de Lucia, encarnada aquesta ocasió per la soprano Elena Mosuc. Una història d’amor romàntic situada a Escòcia que perdura més enllà de la mentida, la incomprensió, la bogeria i la mort.

La segona estrena serà el 7 de maig amb una de les òperes veristes més cèlebres del món, La bohème de Puccini, en una producció tradicional de Jonathan Miller plena de realisme, inspirada en les fotografies de Brassaï i Cartier-Bresson de la dècada dels anys 30. Aquest muntatge dirigit musicalment per Marc Piollet va destacar pel seu excel·lent repartiment: les sopranos Eleonora Buratto en el paper de Mimì i Olga Kulchynska com a Musetta, el tenor Saimir Pirgu en el rol de Rodolfo i el baríton Gabriel Bermúdez com a Marcello.

Tots els títols es podran veure amb subtítols en català, castellà i anglès.

La propera setmana el Teatro Real afegirà també nous títols com El lago de los cisnes, Bodas de sangre, L'Allegro, il Penseroso ed il Moderato i Fuenteovejuna.

Per poder accedir al contingut caldrà registrar-se a la plataforma My Opera Player i introduir el codi OperaEnCasa

A més, els usuaris podran descarregar també de forma gratuïta els programes de mà de totes les òperes d’aquest catàleg, que inclouen els resums argumentals, articles de professionals de la música, entrevistes i les biografies dels artistes entre molts d’altres continguts.

Aquestes noves òperes online se sumen a la iniciativa #ElLiceuaCasa, que des del dia 19 de març habilita un ampli contingut audiovisual amb alguns dels èxits de les darreres temporades a través de diverses plataformes online com My Opera Player, ARTE, TV3 a la carta o RTVE a la carta. Dos títols que s’afegeixen a la llarga llista que ja ha anat anunciant el Liceu i que inclou Turandot, Norma, Rigoletto, Macbeth, La gioconda, Un ballo in maschera, Roméo et Juliette, I Capuleti e i Montecchi, L’italiana in Algeri, L’enigma di Lea, Demon o Don Giovanni, així com títols emblemàtics d’El Petit Liceu com Els músics de Bremen, Somiant el carnaval dels animals, La petita flauta màgica, El jove barber de Sevilla, La Ventafocs i Pere i el llop

Per a dubtes i incidències dins la plataforma My Opera Player, contacteu amb soporte@myoperaplayer.com