• El Gran Teatre del Liceu rep a l’escenari la soprano búlgara Sonya Yoncheva, una de les veus més aclamades del món. Yoncheva oferirà un únic concert el proper 30 d’abril acompanyada per l’orquestra del Gran Teatre del Liceu
  • Amb la direcció de Nayden Todorov, el recital revisarà reconegudes àries de Puccini i Verdi
  • Convidada per William Christie l’any 2007 a formar part del projecte Le Jardin des Voix, i després de participar amb un gran èxit a L’incoronazione di Poppea al Festival de Salzburg, la soprano ha triomfat a The Metropolitan Opera de Nova York, el Teatro alla Scala de Milà i l’Opéra de Paris, entre d’altres
  • El concert té el patrocini de ROLEX

Barcelona, 26 abril de 2022. La soprano Sonya Yoncheva arriba al Gran Teatre del Liceu per oferir un recital acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Teatre el proper 30 d’abril en el marc de les celebracions del 175è aniversari de la fundació del Teatre. Amb la batuta del mestre Nayden Todorov, el recital proposa un repertori que combina reconegudes obres de Puccini i Verdi.  

“Una característica compartida per ambdós compositors és la creació d'una galeria de personatges femenins que, en les seves mans, assoleixen una estatura dramàtica que els ha convertit en símbols universals” explica el crític musical Antoni Colomer al programa de mà del concert. “En el cas de Puccini, heroïnes com Tosca, Manon o Cio-Cio-San constitueixen el nucli d'un imaginari en el qual els homes tenen un paper subsidiari. Pel que fa a Verdi, l'espectre vocal és més ampli, però en les seves òperes els rols per baríton i soprano són, sense dubte, els més complexos des d'un punt de vista psicològic i dramàtic. Figures com Violetta Valery o Aida no necessiten presentació, però d'altres com Élisabeth de Valois, de Don Carlos o Leonora, de La forza del destino, tot i ser menys populars, posseeixen una grandesa i personalitat aclaparadores.”

La soprano Sonya Yoncheva ofereix en un únic concert una exhibició d’aquest univers femení de Verdi i Puccini a través d'una selecció d'algunes de les àries més destacades d'aquests compositors.

El recital s’inicia amb l’obertura de Nabucco, tercera òpera de Verdi que el va consagrar definitivament, no només com a compositor sinó que a més, el seu nom es va veure associat al moviment polític del Risorgimento.

Amb una durada aproximada total de 2 hores i 40 minuts, el concert també mostrarà fragments de les òperes de Don Carlos, Manon Lescaut, La forza del destino, Le villi, Tosca i Madama Butterfly, pàgines daurades del repertori universal que prometen un recital d’alt voltatge.

Veure repertori complet aquí

Compra ara

Patrocinat per: