int(200)

EL TRENCANOUS

CANVIS AFORAMENT
A partir d’El trencanous, el Liceu redueix l'aforament a un 70%, aplicant les noves mesures sanitàries anunciades pel Govern.
Més info

Una invitació a evadir-se del món real

La versió de Kader Belarbi d’El trencanous per al Ballet del Théâtre du Capitole de Toulouse neix amb la vocació d’aventurar-se en un món meravellós i oníric per compartir-lo com un pare que intenta explicar un conte als fills abans d’anar a dormir.

La nit de Nadal, Marie rep un trencanous en un antic internat. Comença un meravellós conte de fades i l’oportunitat perquè els nens abandonin la tristesa de la vida quotidiana i s’escapin a un món de fantasia on les joguines cobren vida i adquireixen mida humana, i el trencanous es transforma en el príncep.

El trencanous és la història d’una obra incontestable del ballet clàssic. A partir de la versió inicial creada per Màrius Petipa a Sant Petersburg l’any 1892, molts coreògrafs han abordat el tema creant versions més modernes i iconoclastes. Així, Belarbi deixa via lliure a la seva imaginació per donar un impuls de vitalitat a la versió tradicional. Tot conservant la màgia de la història nadalenca i retratant el paradís dels infants i els seus somnis, la seva proposta està inspirada en els films de Méliès.

Veritable símbol musical i una de les partitures més populars del compositor, molts dels seus números són himnes per a la posteritat: el “Vals de les flors”, el “Ball dels mirlitons”, la marxa, el “Trepak”, les danses àrab i xinesa, o de la “Fada de sucre”, entre d’altres, testimonis d’un art refinat, ple d’energia i d’una formidable frescor melòdica.

El tema immortal de l’amor, la lluita de forces entre el mal i la bellesa, els decorats màgics, els sumptuosos vestits i una indiscutible varietat de danses fan d’aquest ballet un espectacle ineludible i una invitació a evadir-se del món real i deixar-se enlluernar pels somnis.

PARADÍS: restablir la pau, i preservar la pau i el món dels infants

Durada total aproximada 2h 10m

  • Acte primer 45m
  • Pausa 30m
  • Acte segon 55m

Fitxa artística

Música
Piotr Íllitx Txaikovski
Coreografia i posada en escena
Kader Belarbi
Assistent de coreografia
Laure Muret
Decorats
Antoine Fontaine
Vestuari
Philippe Guillotel
Il·luminació
Hervé Gary
Arranjaments
Anthony Rouchier
Assistent d’escenografia
Lola Sergent
Ballet du Capitole
Cor del Gran Teatre del Liceu (Pablo Assante, director)
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director
Marius Stieghorst

El trencanous

Ballet en dos actes.
Llibret d'Ivan Vsevolojski i Màrius Petipa basat en la història d’El trencanous, amb adaptació d’Alexandre Dumas d’El trencanous i el rei dels ratolins d’E. T. A. Hoffmann.

desembre 2021

28dimarts19:00
29dimecres19:00Torn B
30dijous19:00Torn Dansa

gener 2022

2diumenge17:00Torn T
3dilluns19:00
4dimarts19:00Torn D

Programa de mà

T'oferim l'opció de descarregar-te el programa de mà de forma gratuïta i sense necessitat de registre previ.

DESCARREGAR