int(200)

Il trovatore

Vibe35

Aquesta funció de Il trovatore al preu únic de 20€ i en exclusiva per a menors de 35 anys està inclosa dins del nou programa Vibe35. Dins d'aquesta iniciativa també hi trobareu les següents propostes:

  • 27/10 Assaig sobre la ceguesa + aftershow amb Kyne + DJ Krea en col·laboració amb Razzmatazz, al TNC
  • 29/10 Pol Batlle i Rita Payès + Marina Herlop + aftershow amb LANAV en col·laboració amb Primavera Sound, a L'Auditori
  • 31/10 Metropolis + aftershow amb Magalí Datzira amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música
  • 01/11 Don Giovanni + la Simfònica del Vallès + aftershow amb Clara Andrés amb el festival Cruïlla, al Palau de la Música

El programa Vibe35 inclou un espectacle o concert a cadascun dels 6 equipaments i un "aftershow" en col·laboració amb diverses empreses i entitats culturals. Després de la funció de Il trovatore del 26 d'octubre, comptarem amb un aftershow amb la col·laboració del Festival Sónar.

UNEIX-TE

Leonora i Manrico, una parella que encarna la llibertat i l’idealisme, està condemnada per la gelosia i l’amenaça del poder. El comte de Luna, punitiu i sàdic, té una debilitat obsessiva: Leonora; mentre la misteriosa i enigmàtica Azucena custodia un secret que els destruirà a tots. Amb les seves maquinacions, convertirà Leonora en una immortal heroïna condemnada al sacrifici. Els mecanismes del drama i una profunditat psicològica subratllada per una música radiant i expansiva que desborda imaginació converteixen Il trovatore en una de les cimeres del repertori. Sinceritat i puresa són els trets de Leonora, aquí presentada per Saioa Hernández i Hibla Gerzmava.

Vittorio Grigolo, Juan Jesús Rodríguez i Ksenia Dudnikova completen aquesta història d’amor i venjança a l’Aragó del segle xv, en la qual els personatges són víctimes de les visions patològiques de la gitana.

El muntatge signat per Àlex Ollé per a l’Òpera de París, que s’inspira en la Primera Guerra Mundial, retrata les conseqüències d’una guerra entre germans on les accions irracionals no deixen espai per a la reflexió. Una extenuant guerra de trinxeres on els humans són personatges abstractes i fantasmagòrics plens d’odi.

Un destacadíssim repartiment per a aquesta tragèdia, estrenada a Roma l’any 1853 (i el 1854 al Liceu), en la qual Verdi mostra el pes del passat i la impossibilitat de superar-lo. En l’era dels moviments antirracials contra la mort de George Floyd, la visió exòtica de les minories des de l’òptica del segle xix ens serveix per denunciar els substrats i estereotips que han forjat la nostra mirada. Aquesta és la veritable vendetta de la història: “Sei vendicata, o madre!”.

Amb el suport de:

Il trovatore
Òpera en quatre actes.
Llibret de Salvadore Cammarano i Emanuele Bardare.
Estrena absoluta: 19/1/1853 al Teatro Apollo de Roma.
Estrena a Barcelona: 20/5/1854, al Gran Teatre del Liceu.
Darrera audició al Liceu: 4/10/2020, en versió de concert.
Total de representacions al Liceu: 286.

  • Durada aproximada  2h 50m

Fitxa artística

Direcció d'escena
Àlex Ollé
Escenografia
Alfons Flores
Vestuari
Lluc Castells
Ajudant de vestuari
Jose Novoa
Il·luminació
Urs Schönebaum
Coproducció
Opéra National de Paris i Dutch National Opera (Ámsterdam)

Repartiment

COMTE DE LUNAÀngel Òdena
LEONORAHibla Gerzmava
AZUCENAJudit Kutasi
MANRICOYonghoon Lee
FERRANDOKrzysztof Baczyk
INESMaria Zapata
RUIZAntoni Lliteres
Cor del Gran Teatre del Liceu (Pablo Assante, director)
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director
Riccardo Frizza

octubre 2022

26dimecres19:00