• Dos repartiments brillants formats per Sondra Radvanovsky, Eleonora Buratto, Piotr Beczała, Arturo Chacón-Cruz, Michael Chioldi i Juan Jesús Rodríguez, al servei d’una de les òperes més romàntiques de Verdi.
  • Un dels directors d’escena més rellevants de les noves generacions, l’italià Damiano Michieletto, proposa una posada en escena plena de dualitats i jocs de simetria.
  • El mestre Domingo Hindoyan debuta al Liceu després de dirigir algunes de les més prestigioses orquestres del món com la Filharmònica de Londres i en alguns dels teatres més importants com el Metropolitan de Nova York.

Barcelona, 10 de juliol de 2019. Una de les òperes més romàntiques de Verdi, Luisa Miller, arriba al Gran Teatre del Liceu del 14 al 27 de juliol en un impactant muntatge del director d’escena italià Damiano Michieletto, estrenat a l’Opernhaus de Zürich l’any 2010. Un dels directors musicals més rellevants de les noves generacions, el veneçolà Domingo Hindoyan, debuta al Liceu conduint l’Orquestra i el Cor de la casa juntament amb dos repartiments encapçalats per les veus més demandades del moment.

Una parella protagonista immillorable encarnarà Luisa i Rodolfo, la soprano nord-americana Sondra Radvanovsky i el tenor polonès Piotr Beczała. S’alternaran amb dos veus brillants i ben conegudes pel públic del Liceu com les de l’italiana Eleonora Buratto (La bohème, 2016), que debuta el rol de Luisa i que tot seguit viatjarà a Nova York per cantar Liù de Turandot al Metropolitan, i la del mexicà Arturo Chacón-Cruz, que ja vàrem poder descobrir a Werther l’any 2017. Cal destacar també la presència de la guanyadora del Concurs Tenor Viñas 2016, J’Nai Bridges, que després també cantarà al MET i que al Liceu s’alternarà amb Sonia Prina en el paper de Federica. El planter de grans veus es completarà amb Michael Chioldi i Juan Jesús Rodríguez en el rol de Miller, Dmitry Belosselskiy i Carlo Colombara com a Comte Walter, Marko Mimica i Marco Spotti com a Wurm i Gemma Coma-Alabert i Alberts Casals.

(© Antoni Bofill)

Dos dels noms més destacats de les noves generacions en la direcció d’òpera lideren aquesta producció: Damiano Michieletto, que planteja una posada en escena com un joc de miralls i dualitats de personatges; i Domingo Hindoyan, que tot i la seva joventut ha dirigit algunes de les orquestres més importants del món i que sota la seva batuta podrem gaudir de moments màgics com la cèlebre ària de tenor “Quando le sere al placido” o l’apoteòsic final de “Padre, ricevi l’estremo addio”.

Amor, gelosia, poder, engany i traïció vertebren aquesta Luisa Miller de Verdi, que ens situa al Tirol de principis del segle XVIII, l’escenari de l’amor impossible entre Rodolfo i Luisa. Interessos polítics, de poder i d’honor familiar fan que els pares d’ambdós s’oposin a la relació dels dos enamorats, conduint el drama cap un final tràgic.

Luisa Miller és un melodrama tragico en tres actes i llibret de Salvadora Cammarano. Es basa en la peça teatral Kabale und Liebe (Intriga i amor) de Friedrich von Schiller. Es va estrenar el 8 de desembre de 1849 al Teatro San Carlo de Nàpols. A Barcelona arribaria dos anys més tard, el 25 d’octubre de 1851 al Teatre Principal i tres dies més tard al Liceu, on s’ha representat 38 vegades i la darrera fou el 7 de juliol de 2008.   

Luisa Miller
Del 14 al 27 de juliol
Compra ara