• La mezzosoprano georgiana Natalia Kutateladze s'emporta el Segon Premi, i la xilena Yaritza Véliz Aquea el Tercer Premi del Concurs.
  • El baix-baríton coreà Insik Choi ha guanyat el quart premi, la nord-americana Melissa Zgouridi (Cinquè Premi) i la veneçolana Maria Brea (Sisè Premi) completen els premis oficials.
  • Enguany dels sis premis oficials, cinc han recaigut en dones, dues sopranos i tres mezzosopranos.
  • L'espanyol Manuel Fuentes s'emporta el Premi Plácido Domingo al millor cantant espanyol i els Premis Extraordinaris Festival Castell de Peralada i Fundació de Música Ferrer-Salat.

Victoria Karkacheva (© Antoni Bofill)

​Barcelona, 25 de gener 2020. La mezzosoprano russa Victoria Karkacheva de 29 anys guanya el primer premi de la 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la Final celebrada divendres 24 de gener al Gran Teatre del Liceu. El Segon Premi ha recaigut en la també mezzosoprano Natalia Kutateladze (Geòrgia) de 28 anys, mentre que el Tercer Premi ha correspost a la soprano xilena Yaritza Véliz Aquea de 28 anys. La resta de premis oficials han recaigut en el baix-baríton coreà Insik Choi (Quart Premi), la mezzosoprano nord-americana Melissa Zgouridi (Cinquè Premi) i finalment la soprano veneçolana Maria Brea (Sisè Premi).

A la Final del Tenor Viñas d'enguany han participat 17 cantants, d'un total de 546 de 53 països.  Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid.

Els guanyadors del 57è Concurs Tenor Viñas (© Antoni Bofill)

El jurat internacional d'aquesta nova edició del concurs ha estat presidit per primera vegada el nou director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar. Els membres del jurat d'enguany han estat: Richard Bonynge AC CBE (Austràlia), director d’orquestra; Giuseppe Cuccia (Itàlia), administrador artístic del National Centre for the Performing Arts of China, Beijing; Mariella Devia (Itàlia), soprano; Alessandro Galoppini (Itàlia), director de les companyies de cant del Teatro alla Scala de Milà; Tobias Hasan (Àustria), director de la Staatsoper de Berlín; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Ludmila Talikova (Rússia), directora de la companyia d’òpera del Teatre Bolshoi de Rússia (Moscou); Ilias Tzempetonidis (Grècia), director de càsting de l’Opéra National de Paris; i Diane Zola (Estats Units) assistent de l’administrador artístic del Metropolitan Opera House de Nova York.

 

Els guanyadors amb els membres del jurat i representants dels patrocinadors del 57è Concurs Tenor Viñas. (© Antoni Bofill)