All the news

TV3 emet 'Les obertures de Mozart'

  • El diumenge 2 de maig, TV3 oferirà el concert ‘Les obertures de Mozart’, dirigit pel mestre Josep Pons amb l’Orquestra Simfònica del Liceu. Aquesta gravació inèdita es va fer el desembre del 2020 sense públic al Gran Teatre del Liceu.
  • El concert, que té una durada aproximada de 44 minuts, inclou les obertures en aquest ordre de les següents obres mozartianes: Le nozze de Figaro, Rapte del serrall, La flauta màgica, Idomeneo, Don Giovanni, La Clemenza de Tito, Lucio Silla i Cosí fan tutte.

Barcelona, 30 d’abril de 2021. El concert Les obertures de Mozart, amb l'Orquestra Simfònica del Liceu dirigida pel mestre Josep Pons, s'emetrà per primera vegada a TV3 el diumenge 2 de maig, a les 11.05, dins el programa ‘Diumenge, concert’, i a la nit es podrà tornar a veure al canal 33. Aquesta gravació inèdita es va enregistrar al Gran Teatre del Liceu el desembre del 2020, durant les restriccions establertes per les autoritats sanitàries i sense públic, tal com dictava la normativa del moment.

Sense cap mena de dubte, Mozart és un dels compositors imprescindibles per a qualsevol amant de l’òpera. La transforma i la revoluciona tant pel contingut dels seus temes, com per l’acurada descripció psicològica i per la rabiosa actualitat. La manera com dibuixa cadascun dels seus personatges el converteix en un creador únic i irrepetible: del llibertí Don Giovanni, passant pel món iniciàtic de la Flauta Màgica, pels entrellats de parella a Cosí fan tutte, per l’atmosfera orientalitzant i llicenciosa al Rapte del serrall, la primera òpera escrita en alemany, a l’anunci de la caiguda del règim aristocràtic amb les Noces de Fígaro, premonitori de la revolució francesa.

L’Obertura, la manera com comença una òpera, és una síntesi, un petit tast del que succeirà al llarg de l’obra. Però en mans de Mozart, i escoltades una darrera l’altra en un mateix concert, les obertures són petits joiells, petites perles d’un fascinant collaret, on cadascuna d’elles, talment com si es tractés d’un poema, conté l’energia i l’essència del que s’esdevindrà al llarg de l’òpera.