LA NIT DE SANT JOAN

  

El coreògraf i ballarí Antonio Ruz recrea la peça de Robert Gerhard

Soirées de Barcelone és la segona creació per a ballet de Robert Gerhard. Escrita entre el 1936 i el 1939, va ser un nou encàrrec del Colonel de Basil per als Ballets Russos de Montecarlo que no va arribar a estrenar-se mai per la dissolució de la companyia. Léonide Massine desitjava un “ballet català” basat en les danses i festes populars catalanes, i per això es va traslladar a Berga, per poder presenciar les festes de la revetlla de Sant Joan. El resultat va ser un ballet que inicialment es diria Els focs de Sant Joan, amb un guió de Ventura Gassol, però que va rebre el nom de Soirées de Barcelone amb la finalitat que l’origen de la peça fos més identificable.

Basat, doncs, en la nit màgica de la revetlla de Sant Joan, una dansa de torxes engendra l’erotisme de les parelles, que s’uneixen íntimament, i conclou amb la celebració d’un casament a l’alba

En els 50 anys del traspàs d’un dels compositors catalans més universals, presentem aquesta coproducció amb la Fundació Juan March signada pel coreògraf i ballarí Antonio Ruz. Una oportunitat per gaudir de la seva música en aquesta interpretació onírica i refrescant.

PARADÍS: la Catalunya somniada

  • Duranda total aproximada a determinar

Artistic profile

Direction and choreography
Antonio Ruz
Miguel Baselga
Costumes
Rosa García Andujar
Lighting design
Olga García
Production
Paola Villegas and Gabriel Blanco (Spectare)
Dance and choreography collaboration
Melania Olcina, Elia López, Carmen Fumero, Begoña Quiñones, Pau Aran Gimeno, Miguel Zomas and Samuel Deniz Falcón
Documentary research
Mónica Tarré Pedreira

En coproducció amb:

 

October 2021

10Sunday11:00