Barcelona, 18 de setembre de 2020. La soprano Rachel Willis-Sørensen serà Leonora en la versió concert d’Il trovatore de Verdi que sota la batuta de Gustavo Dudamel tindrà lloc al Gran Teatre del Liceu els dies 1 i 4 d’octubre. La cantant nord-americana substituirà Anna Netrebko, que s’ha vist obligada a cancel·lar les properes actuacions arran de la seva convalescència per Covid-19.

Ludovic Tézier, Okka von der Damerau i Yusif Eyvazov, entre d’altres, acompanyaran Willis-Sørensen en aquestes dues funcions que el Gran Teatre del Liceu garantirà compleixin estrictament totes les mesures de seguretat incloses en el protocol de prevenció sanitària que ha elaborat seguint les normatives recomanades per les autoritats del país.

El director artístic del Liceu Víctor Garcia de Gomar assegura que “Les substitucions en l’òpera són autèntics reptes que posen en tensió el teatre i d’altra banda generen una expectativa en el públic. En la recerca per tenir sobre l’escenari del Liceu la millor soprano possible per substituir la Sra. Anna Netrebko, amb goig podem anunciar que la Sra. Rachel Willis-Sørensen cantarà el rol de Leonora, al costat de la resta del repartiment anunciat. Sens dubte estem al davant d’una preuada veu de molta qualitat, coberta, plena colors, tonalitats de vellut, gran extensió en el registre i agilitat en la zona aèria.”.

Willis-Sørensen interpreta una àmplia varietat de repertori que va des de Mozart fins a Wagner. Coneguda per la seva interpretació de Donna Anna (Don Giovanni), Marschallin (Der Rosenkavalier), i el paper principal en Rusalka, els seus rols inclouen: Elettra (Idomeneo), Licenza (Il sogno di Scipione), Vitellia (La clemenza di Tito), Comtessa Almaviva (Le nozze di Figaro), Fiordiligi (Così fan tutte), Hélène (Els vêpres siciliennes), Eva (Die Meistersinger von Nürnberg), Elsa von Brabant (Lohengrin), Gutrune (Götterdämmerung), Rosalinda (Die Fledermaus), Agathe (Der Freischütz), Leonore (Fidelio), Ariadne (Ariadne auf Naxos), Mimì (La bohème), Leonora (Il trovatore), Masha (Pique Dame) i Marguerite (Faust), entre altres. 

Ha actuat en teatres com ara Metropolitan Opera, Royal Opera House Covent Garden, Wiener Staatsoper, Hollywood Bowl, Houston Gran Opera, Semperoper Dresden, Opera de San Francisco, Bayerische Staatsoper, Opera de Santa Fe, Chicago Lyric, Festival de Glyndebourne, Deutsche Oper de Berlin, Opernhaus Zurich, Teatro Reggio di Torino o Accademia di Santa Cecilia Roma. 

Guanyadora del primer premi del Concurs Operalia en l’edició de 2014 a Los Angeles, ha cantat en diverses ocasions al costat de Jonas Kaufmann i col·laborat estretament amb Antonio Pappano.