Imagen
Evgeny Nikitin.

Nascut a Múrmansk (Rússia), inicià la seva relació amb la música com a compositor, cantant i bateria de grups de heavy metal, però les seves característiques vocals van orientar-lo cap al camp de l’òpera.

Ha cantat en teatres d’arreu del món com The Metropolitan Opera de Nova York on majoritàriament hi ha interpretat rols wagnerians, a l’Opéra national de Paris hi ha cantat Jochanaan (Salome), Klingsor (Parsifal), Tomski (La dama de piques), Gunther (El capvespre dels déus), Oreste (Elektra) i Shakloviti (Khovànsxina).

També ha cantat en teatres i festivals com la Bayerische Staatsoper de Munic, Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, als festivals d’Aix-en-Provence, Verbier, Salzburg i Baden Baden, així com a les ciutats de Madrid, Toronto, Leipzig, Tòquio.

Entre la seva discografia trobem l’enregistrament de títols com Parsifal, Boris Godunov, L’holandès errant, L’àngel de foc, Salome i Lohengrin a l’òpera de Nova York, així com la Simfonia número 8 de Mahler.

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2013/14 amb Il prigioniero i Suor Angelica, i hi ha tornat amb Tristan und Isolde (2014/15). 

Temporada 2022-23

Parsifal ( KLINGSOR )