Josep-Ramon Olivé

Baríton

Nascut a Barcelona i guanyador de diversos premis, l’any 2017 participà al projecte Le Jardin des Voix de William Christie i Les Arts Florissants, i el 2018 formà part del grup de cantants dels ECHO Rising Star. Inicià la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat i l’Escola de Música de Barcelona amb violoncel, piano i cant. Més tard realitzà direcció coral i cant clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya, i amplià la formació en cant a la prestigiosa Guildhall School de Londres.

El seu repertori inclou papers com el comte (Le nozze di Figaro), Mercutio (Roméo et Juliette), Tarquinius (The rape of Lucretia), Kuligin (Kàtia Kabànova), Maximilian (Candide), Polyphemus (Acis and Galatea), Orfeo (L’Orfeo) i Aeneas (Dido and Aeneas).

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2017/18 amb el concert Ensalades. Retaules musicals del Renaixement, i hi ha tornat amb Candide en versió concert (2018/19), Kàtia Kabànova (2018/19), Tosca (2018/19) i Diàlegs de Tirant e Carmesina (2019/20).