Notícies

El Liceu i la Sagrada Família oferiran un Rèquiem de Mozart en versió concert per al públic jove

Barcelona, 14 de febrer de 2025

La interpretació del 'Rèquiem' en Re menor, KV. 626, de Mozart serà realitzada per l'Orquestra Simfònica del Liceu, amb la participació dels solistes Anna Prohaska, Marina Viotti, Levy Sekgapane i Nicola Ulivieri.

Descobreix el 'Requiem' de Romeo Castellucci

La basílica de la Sagrada Família serà l’escenari privilegiat on es presentarà la versió del Rèquiem de Mozart a càrrec de les formacions musicals del Gran Teatre del Liceu, amb el mestre Giovanni Antonini al capdavant. 

Un acte fruit de l’acció conjunta de les dues institucions i exclusivament adreçat a un públic menor de 35 anys (la mateixa edat en què va morir el genial Wolfgang Amadeus Mozart).

Les entrades per a la funció s’han distribuït a través d’un sorteig en què han participat gairebé 15.000 persones, amb 835 entrades dobles adjudicades entre la comunitat LiceUnder35 i el públic general jove, amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys. Aquesta iniciativa forma part de l’aposta del Liceu per acostar la música clàssica a les noves generacions.

Cor del Liceu (© Sergi Panizo)
Cor del Gran Teatre del Liceu (© GTL)

La interpretació del Rèquiem en Re menor, KV. 626, de Mozart serà realitzada per l'Orquestra Simfònica del Liceu, amb la participació dels solistes Anna Prohaska, Marina Viotti, Levy Sekgapane i Nicola Ulivieri.

Embolcallada en un halo de llegenda, la Missa de Rèquiem és la culminació d’una etapa en l’obra tardana del compositor dedicada a la música religiosa. Truncada per la seva prematura mort durant el seu procés de creació, és un veritable document autobiogràfic. Va ser completada pel seu deixeble Franz Xaver Süssmayr, al voltant de la qual persisteixen nombrosos interrogants: Mozart va plantejar la qüestió de la mort, però la seva pregunta va quedar sense resposta.

Opus ultimum, on el compositor de Salzburg va saber expressar, a través d’aquest text de la litúrgia cristiana, tots els estats d’ànim: des de la por del Judici (Dies irae) a l’esperança de la clemència de Déu (Kyrie), de l’angoixa del patiment inútil (Recordare) a la certesa d’un més enllà ple de llum (Luceat eis).

Orquestra del Liceu (© Sergi Panizo)
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (© GTL)

Un plany fúnebre, però sobretot una pregària extrema, tot implorant la misericòrdia divina. Poques vegades una música ha estat tan marcada pel geni, l’expressió, la fe i el patiment d’un ésser humà. Per a aquesta vetllada s’han inclòs algunes altres partitures del compositor, tot alimentant una visió de redempció i alhora de fe en l’home i en la seva capacitat de fer del món un lloc millor.

L’obra, una de les més sublims i profundes de Mozart, es presentarà en un dels espais més impressionants de la ciutat, oferint als assistents una experiència inoblidable, plena de misteri i transcendència.