Piotr Beczala

Tenor

Nascut a Polònia, comença la seva formació vocal a la Katowice Academy of Music, on rebé classes de Pavel Lisitsian i Sena Jurinac. El seu primer compromís professional va ser al Landestheater Linz (Àustria) i l’any 1997 entrà a formar part de la companyia de l’Opernhaus de Zuric. En aquesta ciutat suïssa va poder interpretar alguns dels seus rols més emblemàtics, com Alfredo (La traviata), Edgardo (Lucia di Lammermoor), Faust (de Gounod), Tamino (Die Zauberflöte), Elvino (La sonnambula), Riccardo (Un ballo in maschera) o Rodolfo (La bohème). Aquesta temporada ha cantat Faust a Madrid, Tosca a Viena, Adriana Lecouvreur a Nova York i Manon a Zuric, entre d’altres.  

Al llarg de la seva trajectòria ha cantat al Teatro alla Scala de Milà, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper de Munic, Royal Opera House de Londres, Metropolitan Opera de Nova York, San Francisco Opera, Deutsche Oper de Berlín o Teatre Mariïnski de Sant Petersburg, entre d’altres.  

Debutà al Gran Teatre del Liceu la temporada 2011/12 en el concert amb fragments de l’òpera Faust (Ch. Gounod), i hi ha tornat amb Werther (2016/17) i Un ballo in maschera (2017/18) i un concert la temporada 2018/19.