<p>Amb el segell de David Selvas a la direcció d'escena i la direcció musical d'Andreu Gallén.</p>
- Arriba a la Sala Gran del Liceu l’espectacle La cuina de Rossini, una nova producció d’El Petit Liceu que es podrà veure aquest mes de febrer i a l’abril. David Selvas es posa al capdavant de la direcció escènica i Andreu Gallén a la direcció musical
- La cuina de Rossini explica la història de dos joves, en Ross i la Isabella, els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini
- A través d’aquesta història, l’espectacle aprofita per tractar valors com la passió per la música, els hàbits alimentaris saludables, el comerç de proximitat i altres temàtiques d’interès general
- Aquesta gran producció busca oferir als infants una experiència musical artística en directe, així com la possibilitat d’endinsar-se en el gènere operístic amb una dramatúrgia contemporània. A través d’una història actual i crítica, l’espectacle vol inspirar processos creatius al voltant de la música i la cuina com a mitjans d'expressió i de creació
- En el marc de col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, la Fundació Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu, la música en directe anirà a càrrec de l’Orquestra Ensemble Conservatori Liceu, amb l’objectiu d’impulsar la participació de joves músics i creadors en espectacles del Gran Teatre
- El muntatge s’integra dins el Liceu Aprèn, servei educatiu del Teatre, que cerca innovar en la creació d’espectacles i potenciar una oferta formativa àmplia i diversa, tant pel què fa a continguts com a públic a qui s’adreça
Barcelona, 31 de gener 2022. La nova producció d’El Petit Liceu, La cuina de Rossini s’estrena a la Sala Gran del Liceu aquest mes de febrer, amb direcció escènica de David Selvas i direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén. La proposta explica la història de dos joves, en Ross (Toni Viñals) i la Isabella (Neus Pamies), els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini. A través d’aquesta història, l’espectacle aprofita per tractar valors com la passió per la música, els hàbits alimentaris saludables, el comerç de proximitat i altres temàtiques d’interès general.
La cuina de Rossini busca oferir als infants una experiència musical i artística en directe, així com endinsar-se en el gènere operístic a través d'una dramatúrgia contemporània. Una nova història actual i crítica que apropa als infants les músiques de Rossini i els personatges d'algunes de les seves òperes. Així mateix, l’espectacle inspira processos creatius al voltant de la música i la cuina com a mitjans d'expressió i de creació.
L’Ensemble Conservatori Liceu serà l’orquestra que posarà la música en directe, en el marc de col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu, la Fundació Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu. Un acord de col·laboració que permet establir noves sinèrgies per tal d’impulsar un marc d’oportunitats per als joves creadors i músics del Conservatori del Liceu en les produccions del Gran Teatre del Liceu, contribuint així a l’excel·lència creativa i musical dels espectacles.
Per a la temporada 2021-22 del Gran Teatre del Liceu, els projectes Trencanous-Jazz, El monstre al laberint, La cuina de Rossini, (Òh!)pera comptaran amb estudiants o alumnis del Conservatori del Liceu gràcies al mecenatge de la Fundació de Música Ferrer Salat. Una acció que promou facilitar el trànsit cap a la professionalització i la inserció laboral dels músics, acompanyant-los en el seu trajecte artístic i descobrint el talent emergent.
Projecte educatiu del Gran Teatre del Liceu
L’acord s’emmarca dins el projecte educatiu del Gran Teatre del Liceu, LiceuAprèn, un dels eixos estratègics del Teatre, que té com a objectiu principal contribuir a reforçar les actituds i aptituds d’infants i joves que es generen a través de la música i les arts, i en ple 2021, fent-ho adaptant l’oferta educativa al moment actual, innovant en els plantejaments artístics i pedagògics. LiceuAprèn treballa en tres grans línies: en la creació i producció d’espectacles adreçats als infants i joves; en un programa de formació ampli i divers quant a destinataris, continguts i formats; i en vincles de col·laboració amb diferents institucions amb finalitats d’inclusió, de col·laboració, de formació, de recerca i d’innovació.