capçalera WSS

West Side Story

Leonard Bernstein
Amb el suport de:

West Side Story

Concert de la versió simfònica del musical de Bernstein

Gustavo Dudamel al capdavant de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu

Leonard Bernstein (1918-1990), compositor, director d’orquestra, imprescindible pedagog sonor per a les noves generacions, és considerat un dels noms emblemàtics de la història musical dels Estats Units. És un pont necessari entre la gran tradició clàssica europea i la proposta americana que desplega, en una veu pròpia, les seves múltiples influències culturals, socioeconòmiques i fins i tot racials.

La seva obra més celebrada és West Side Story, un musical estrenat el 1957 amb llibret d’Arthur Laurents (1917-2011) i lletres del traspassat Stephen Sondheim (1930-2021). Obra màxima del catàleg de Bernstein, i que va necessitar 10 anys de concepció per arribar a la primera representació, va ser transportada de l’escena teatral a la pantalla de cinema per Robert Wise l’any 1961. Amb un èxit desbordant, va rebre 10 Oscars, entre els quals hi havia el de Millor Pel·lícula. 

Des de llavors, aquesta obra es va consagrar com una de les de referència de la filmografia musical. L’any 2021, Steven Spielberg en va fer una versió nova amb Gustavo Dudamel com a director musical de la partitura i la NY Philharmonic, orquestra de la qual Bernstein va ser titular.  Amb un conjunt de recursos contundents, aquesta revisió ens il·lumina en la seva proposta estètica.

Una partitura icònica que ens ofereix Gustavo Dudamel al capdavant de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, que posarà sobre l’escenari les emocions d’una jove parella, però que a la manera del Romeu i Julieta de Shakespeare, tenen negada la seva relació clandestina pels seus propis clans enfrontats.

Un somni perseguit que lamentablement només la mort d’un dels dos mostrarà, a la comunitat, que estan obligats a entendre’s i que l’odi és un verí contra el qual no hi ha antídot.

Approximate running time
1h 20min

Amb el suport de:

Logo Caixabank i Fundació

Dates i entrades

COR DEL GRAN TEATRE DEL LICEU (Pablo Assante, director)
ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL GRAN TEATRE DEL LCIEU
Director
Gustavo Dudamel

West Side Story

Leonard Bernstein